Afspraak – Huisartsenpraktijk Meerlo – Meerlo
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Meerlo
Raadhuisplein 2 5864 EH
Meerlo

Afspraak

Spreekuur op afspraak

Huisartsenpraktijk Meerlo werkt uitsluitend met spreekuur op afspraak. De huisartsen houden zowel in de ochtend als in de middag spreekuur. Wilt U een afspraak maken voor het spreekuur dan kunt U bellen met de praktijk of een afspraak inplannen via het Patiëntenportaal. Voor een afspraak op het spreekuur nog dezelfde dag belt U tussen 08:00 en 10:30 uur, voor spoedgevallen kunt u bellen tussen 08:00 en 17:00 uur.

De doktersassistente zal U altijd vragen waarvoor U de huisarts wilt raadplegen. Zij is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en de urgentie van uw klachten of vraag.  Zo kan zij samen met U bepalen welk tijdstip voor U en voor de arts het meest passend is. De doktersassistente heeft net als de artsen een beroepsgeheim en zal altijd vertrouwelijk met uw informatie omgaan.

Meer tijd nodig?

Voor elke afspraak wordt, volgens de richtlijnen van de verzekeraars, 10 minuten gereserveerd en elke afspraak geldt voor één patiënt en in principe voor één vraag. Om wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen vragen wij U hier rekening mee te houden. Heeft U meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, dan zal de doktersassistente samen met U passende afspraken maken en/of tijd reserveren.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts U ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat U te ziek of (tijdelijk) minder valide bent. Huisbezoeken worden meestal ’s middags en soms in de tweede helft van de ochtend afgelegd. Voor het aanvragen van een visite belt U tussen 08:00 en 10:30 uur, voor spoedgevallen kunt u bellen tussen 08:00 en 17:00 uur. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Daar in de praktijk betere onderzoeksmogelijkheden zijn en U dus beter geholpen kunt worden verzoeken wij U, indien mogelijk, naar de praktijk te komen. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.